19-годишен отиде зад решетките, след като окраде поредния апартамент в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Красимир А., на 19 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на повторност при немаловажен случай, по специален начин, изискващ особена ловкост, отнел чужди движими вещи от владението на другиго, без съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.195,ал.1,т.4,т.7 във връзка с чл.194,ал.1 във връзка с чл.28,ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 29 август 2016 г. в гр. Стара Загора обвиняемият Красимир А. се покатерил на ограда на недвижим имот, откъдето се качил на външно тяло на климатична инсталация и през терасата е проникнал в жилищно помещение на втория етаж, от което отнел мобилен телефонен апарат „iPhone 6” и пари – сумата от 730 лева.

Красимир А. е многократно осъждан за престъпления от общ характер, повечето от които са такива против собствеността. Той е бил освободен от Поправителен дом – Бойчиновци на 5 февруари 2016 г., където е изтърпял наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и четири месеца.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Красимир А. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.
#svz

spodelime.com


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн