Изпращаме 32-я контингент за Афганистан във вторник, 13 септември, от Стара Загора

STZAGORA.NET
*
За участие в церемонията се очаква да пристигне министърът на отбраната Николай Ненчев и висши военни
*
На 13.09.2016 г. от 16.30 часа на площада пред административната сграда на Община Стара Загора ще се проведе тържествен ритуал по изпращане на 32-я контингент от Българската армия за участие в операцията на НАТО “Решителна подкрепа” в Афганистан.

На мероприятието са поканени:

* Министърът на отбраната на Република България Николай Ненчев;
* Началникът на отбраната генерал Константин Попов;
* Командващият СКС генерал-майор Любчо Тодоров;
* Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.

Национален командир на 32-я контингент е полковник Андрей Тодоров Мецов от Дирекция “Стратегическо планиране” на Министерството на отбраната на Република България.

Помощник национален командир на контингента за Кандахар е подполковник Георги Петров Манев от военно формирование 46430 – София.

Командир на механизирания взвод е капитан Иван Колев Пипов от военно формирование 48430 – Стара Загора.

Контингентът е подготвен във военно формирование 48430 – Стара Загора и е с обща численост от 110 военнослужещи (101 мъже, 9 жени). Състои се от национален елемент, механизиран взвод (71 военнослужещи, от които 64 мъже и 7 жени), щабни офицери, екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност, група за охрана и групи от специалните и специализирани служби.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн