С “Beerфестът” Стара Загора се превръща в Столица на бирата до 11 септември

STZAGORA.NET
*
Шест дни Стара Загора ще бъде Столица на бирата, с отлично пиво и качествена музика в сърцето на града – парк „Пети октомври“. В приятна компания и напълно безплатно от снощи жителите и гостите на Beerфестът ще могат да видят на живо едни от най-добрите български банди – Б.Т.Р., Сигнал, Обратен ефект, Васко Кръпката и Подуене блус бенд, както и млади и талантливи музиканти като Bears & Hunters, Jin Monic, Red Hot Chili Peppers Tribute BG, Perfect Strangers, Affection, Royal Aligators, Rock Stage и други.

Програмата на феста снощи откри заместник-кметът на Община Стара Загора Йордан Николов. „Като организатори сме се постарали тази година да направим бирения празник още по-добър – с повече изпълнители, с ново оформление на сцената и местата за публиката. Пожелавам ви да им се насладите и да прекарате приятно във всяка от оставащите вечери до края на седмицата” – пожела той на присъстващите.

И тази година намеренията са да бъде поднесено добро настроение на почитателите на бирата от всички точки на България, в съчетание с представяне на отличителните черти на всяка една от марките на “Загорка” АД. Водещ на програмата е актьорът Димитър Живков, а сцената е разположена над шадравана в парка, който тази година е покрит и предоставя места за сядане пред сцената. Организатори са Община Стара Загора и пивоварна „Загорка“ АД.

Ударен старт на “Beerфестът” снощи дадоха обичаните от старозагорци музиканти Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, заразявайки феновете на качествената музика с фестивално настроение.

В дните до 11-ти септември жителите и гостите на града тази година ще могат да участват в забавни игри и различни събития с награди, които ще се провеждат всеки ден от 18.00ч. до 22.00 ч. в оформените в парка тематични квартали, обвързани с всяка от основните присъстващи марки от потфолиото на Загорка – Ретрополис, Downtown, Малкият Амстердам, Пивка зона, Специално предградие, Квартал Stolichno и Ghost town – кварталът на Крадеца на ябълки. Всеки ден от 12.00 до 18.00 ч. безплатно ще може да се посещава и Музеят на бирата, след предварително записване. В последния ден на феста ще бъде избран кмет на Столицата на бирата, а това ще бъде човекът отговорил правилно на всички въпроси от тест, свързан с историята на пивоварната.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за “Beerфестът” са публикувани на страницата във Facebook: https://www.facebook.com/thebeerfest

#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн