“Траките” – в бодиарт, моден дизайн и през птичи поглед

STZAGORA.NET
*
Тракийски мотиви украсиха телата на момичета и момчета от Долината на розите и тракийските царе във втория празничен ден. Творчески хрумвания и сръчност се надпреварваха за ефектно и пъстро представяне пред заинтригуваните минувачи. Насъбралите се зрители коментираха ходещите произведения на изобразителното изкуство и даваха оценки за успешното вплитане на теми от древната цивилизация с модерен прочит.

Жителите и гостите в Долината на тракийските царе станаха свидетели и на динамичното дефиле на тракийско облекло, съчетано с дегустация на вино – повод за нови модни решения в облеклото.

Завършекът на празничната програма за деня бе творческата интерпретация на фотограф-художника Инко Бургелов, който показа в четири мултимедийни презентации забележителности в Долината на тракийските владетели, заснети през неговия поглед. На откриването на традиционната за организаторите от община Казанлък „Артфест мултимедия“ заместник-кметът на Общината Михаил Михайлов пожела успех на инициативата и приятни забавления за публиката. Тя видя пресъздаването на тракийски ритуал от проекта „По стъпките на траките“, изпълнен от актьорите на общински театър “Любомир Кабакчиев” и прожекция на най-доброто от заснетото от Бургелов – родом от Димитровград, добър приятел на Казанлък.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн