Арх.Виктория Грозева е новият главен архитект на Община Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Със заповед на кмета на Живко Тодоров за нов главен архитект на Община Стара Загора е назначена Виктория Грозева, съобщи в. “Старозагорски новини”. Тя е на работа в Общината от месец юли 2013 г. След спечелен конкурс от 2014 г. е началник на отдел “Устройство на територията”.

Според законовите изисквания в срок до 6 месеца трябва да се обяви конкурс и да бъде избран титуляр за длъжността главен архитект, който е на пряко подчинение на кмета. Дотогава арх. Грозева ще съвместява и двете длъжности.

Назначаването на арх. Грозева за главен архитект на Община Стара Загора стана, след като предшественикът й арх. Иван Кирчев (заемал длъжността в продължение на 8 години) подаде оставка на 16 август, след разговор и по настояване на кмета Живко Тодоров. Поводът беше сигнал на гражданското сдружение “Запазете Бедечка” от същия ден, в който бяха изнесени факти, че съпругата на арх.Кирчев – арх. Радосвета Кирчева, е водещ проектант на новия жилищен комплекс в парк “Бедечка”.

Назначеният нов главен архитект на Общината Виктория Грозева е старозагорка. Родена е на 20 октомври 1980 г. и е възпитаничка на ПМГ “Гео Милев”. Завършила е архитектура в УАСГ, специализирала е архитектурни конструкции. Семейна е, като съпругът й също е архитект. Има син.
#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн