Започнаха едноседмичните празници за Деня на Гълъбово

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов присъства на откриването на празниците, посветени на Деня на Гълъбово, който по традиция се отбелязва всяка година на 24 август. Преди 47 години на този ден Гълъбово е обявен за град.

Тържествата, които ще продължат цяла седмица, стартираха на стадиона с футболна среща между отбора на Община Гълъбово и Отбора на сърцето.

По-късно се състоя коктейл, гости на който бяха инж. Ранов, Оливие Маркет, изпълнителен директор на Ей И Ес България, Гари Левсли, главен изпълнителен директор за Източна Европа на „Контур Глобал Марица-изток 3”, Куинто ди Фердинандо, изпълнителен директор на ТЕЦ „Контур Глобал Марица-изток 3”, Янилин Павлов, изпълнителен директор на „Брикел” АД, депутатите Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, представители на различни институции от областта и на местната власт.

Кметът Николай Тонев се обърна с думи на благодарност към екипа на Община Гълъбово за добрата съвместна работа и към жителите на града за тяхната подкрепа.

В поздравителния си адрес инж. Ранов пожела на всички крепко здраве, щастие и успехи във всички начинания. „Днес Вие имате пълното право да празнувате със самочувствие и удовлетвореност, защото Гълъбово е неделима и важна част от историята, икономиката и културата на Старозагорска област. Тези 47 години, откакто е обявен за град, са израз на стремежа на населението му да върви напред и нагоре и да твори неуморно. Сбъдвайте мечтите си и не спирайте да работите за добруването на своя град!”, написа в обръщението си към гълъбовци областният управител.

Една от най-големите атракции на вечерта беше огромната празнична торта, върху която бяха „кацнали” два бели гълъба, символ на града. Николай Тонев, инж. Георги Ранов, Оливие Маркет, Гари Левсли и Янилин Павлов разрязаха заедно тортата. Празникът продължи с много настроение и музика.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн