Баскетболният “Берое” – с още едно ново попълнение

STZAGORA.NET
*
Роденият в Киншаса, ДР Конго, Омари Гудул ще се присъедини към състава на “Берое” за сезон 2016/2017 г. Баскетболистът, който е висок 208 см, идва от тима на колежа Анджело Стейт. Там 22-годишният Гудул играе през последните три години. Тимът участва в Дивизия 2 на колежанското първенство на САЩ.

През миналия сезон новото попълнение на “Берое” записва средни показатели от 9.3 точки и 7.3 борби в 32 мача.

„Много се радвам, че ще имам възможността да играя на професионално ниво. Това наистина е страхотен шанс за мен и аз ще се възползвам по най-добрия начин” – заяви 208-сантиметровото тежко крило.

Баскетболистът е играл още в кенийското първенство, където е обявен за най-полезен за 2012 г. Гудул има шест братя и шест сестри, като един от братята му също е баскетболист.

Омари е четвъртото ново попълнение на “Беро”е за предстоящия сезон. Преди това ръководството на „зелено-белите“ постигна договорка с хърватските баскетболисти Стйепан Тесия, Юрай Сегарич и американеца Шейн Гибсън.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн