Разследват 25-годишен за убийството на 58-годишна жена в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Около 12.00 часа днес на тел. 112 е получено съобщение за убита жена на ул. „Сливница” в старозагорския квартал “Самара”.

Незабавно са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели.

Установено е, че на 17.08.2016 г. в кв. “Самара” пред къща на ул. „Сливница”, 25-годишният В.Т.В. с нож е умъртвил умишлено Д.В.Д, на 58 г. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК.

При огледа на местопроизшествие са иззети нож, калъф за нож. Иззети са обтривки от ръцете и кръв от В.Т.В. Извършен е личен обиск на В.Т.В. Назначени са и се извършват множество експертизи – съдебно-медицинска на пострадалата, психолого-психиатрична експертиза на В.Т.В и физикохимична експертиза.

Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Към настоящия момент се извършва консултация и прегледи от лекари-психиатри за изясняване психичното здраве и състояние на лицето.

След установяване на психичното състояние на В.Т.В Окръжна прокуратура – Стара Загора ще направи преценка дали лицето ще бъде привлечено в качеството на обвиняем.

(Според запознати убиецът е наркоман, който е нанесъл около 50 удара на леля си с нож, защото я е виждал като робот, от когото трябва да се защитава, а себе си като Робокоп – бел. ред.)
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн