Евакуираха през нощта хората от два квартала в Николаево заради изтичане на пропан-бутан. Ситуацията е овладяна

STZAGORA.NET
*
Тръба на 80-тонна цистерна с пропан-бутан се спука тази нощ в Николаево. Инцидентът е станал около 02.30 часа. Цистерната е част от данъчно-акцизен склад на софийска фирма, разположен близо до гарата. За обезопасяването на района след започналото изтичане на газ са били евакуирани около 80 жители на общинския център, живеещи край мястото на инцидента. Спрян е бил и железопътният трафик по жп-линията София-Бургас, както и трафикът по Подбалканския път. Хората са били изведени от домовете им само за 20-30 минути и настанени в спортната зала, жилищният район е бил отцепен от полицията – разказа комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН – Стара Загора. Те са върнати в жилищата си след запушване на пробива и след проведеното трикратно замерване на нулеви стойности на запалимия газ във въздуха.

Няма опасност за здравето на хората в Николаево, сочат измерванията на въздуха след изтичането на пропан-бутан

Екип от експерти на РИОСВ – Стара Загора и Регионалната лаборатория към ИАОС са на мястото на инцидента в град Николаево, област Стара Загора. Те следят за качеството на въздуха след сигнал за изтичане на газ от резервоар в Складова база за пропан – бутан.

Незабавно е разположена преносима апаратура за аварийни ситуации за контрол на качеството на въздуха, която следи концентрациите на 26 показателя. Измерванията са на портала на обекта и в две точки край най-близките жилищни зони.

Регистрираните концентрации по наблюдаваните параметри до 9 часа тази сутрин не показват превишения на нормите. Няма опасност за здравето на хората в града. Измерванията на атмосферния въздух продължават, съобщиха от пресцентъра на РИОСВ.

Снимка Гугъл карти
#

vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн