50 хиляди лева даряват Мините за изграждане на нови спортни площадки в Раднево

STZAGORA.NET
*
Символична първа копка за изграждане на модерно спортно съоръжение на открито в кв. “Гледачевски”, Раднево, направиха днес изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов, кметът на община Раднево Теньо Тенев и Деян Димитров, член на управителния съвет на ТЕЦ ”Марица Изток 2”. Теньо Тенев благодари на представителите на двете структуроопределящи предприятия в региона, които осигуряват по 50 000 лв. за реализацията на амбициозния проект, изработен и дарен на общината от „Минпроект” ЕАД. За успеха на проекта и доброто на града бутилка шампанско счупи изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов.

Предвижда се на пустеещата в момента площ от 4,5 декара да бъдат изградени спортни игрища за футбол, волейбол и баскетбол, три площадки за деца на възраст до 12 години, открит фитнес. Част от съоръженията са проектирани за деца със затруднени двигателни способности. Теренът ще бъде облагороден с алеи, пейки, озеленяване, осветление, поливна система, паркинг. Общата стойност на проекта за спортния комплекс е около 400 000 лв., а с намирането на още дарители, които да са в помощ на общинския бюджет се ангажираха от Зонта клуб Стара Загора.

По-рано днес пред административната сграда на „Мини Марица-изток” ЕАД в гр. Раднево беше открита фотоизложбата «Знаете ли откъде идват предметите, които ни заобикалят?». Десетте пана със снимки показват връзката между предметите от нашето ежедневие и минералните суровини и са изработени по идея на Минно геоложката камара. Изложбата остава експонирана на открито до 19. 08. 2016 г.

Събитията са част от програмата, посветена на Деня на миньора, който се отбелязва на 18 август.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн