Задържаха под стража 20-годишен казанлъчанин за грабеж на пари от 68-годишен мъж

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи днес постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Рашо А., на 20 г., от гр. Казанлък, привлечен като обвиняеми за това, че на 6 август 2016 г. в с.Нова махала, общ.Николаево, чрез използване на сила е отнел мъжко портмоне със сумата от 125 лв. в него и документи – лична и дебитна карта и други вещи от владението на 68-годишния К.Б. – престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че К. Б. се прибирал с велосипеда си към с.Нова махала, общ.Николаево, когато е бил спрян от Рашо А., придружаван от малолетно лице. Рашо А. хванал колелото на пострадалия, за да не може същия да се движи и започнал да го блъска, удря и да му пребърква джобовете. Пострадалият паднал на земята и при опит да се изправи, отново бил съборен от извършителя, като в един момент се претърколил в близка нива, като обвиняемият Рашо А. го настигнал и продължил да му пребърква джобовете. Така извършителят на деянието, отнел всички вещи, които носил със себе си пострадалия свидетел.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, оглед на местопроизшествие, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

Обвиняемият Рашо А. е осъждан многократно за престъпление против собствеността, включително и като непълнолетен.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, след като Рашо А. е привлечен към наказателна отговорност и е бил задържан за 72 часа, с определение Районен съд-Казанлък взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът прецени, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, тъй като извършеното престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години, както и че съществува реална опасност лицето да се укрие от органите на разследването, както и да извърши друго престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн