Община Стара Загора предаде на прокуратурата материалите за посегателства върху дървета край Бедечка

STZAGORA.NET
*
Община Стара Загора предаде на прокуратурата материалите по извършената проверка относно умишлено унищожаване и повреждане на картотекирани дървета с номера 67, 1130 и 83 на територията на кв. Бедечка. Проверката беше разпоредена от кмета на Стара Загора Живко Тодоров във връзка с публикации и снимки в социалните мрежи на поразените дървета.

На 28.07.2016 г. в общинска администрация Стара Загора постъпи отворено писмо от гражданска група „Запазете Бедечка“. В тази връзка на следващия ден длъжностни лица от Дирекция „Строителство и инвестиции“ и звено „Контрол екология и чистота“ извършиха проверка на място, която установи, че дърво от вида Копривка, картотекирано под № 67, е с частично обелена кора, а в основата му има отпадъци и керемиди. Дървото е в лошо състояние, поради което специалистите са препоръчали премахването му. Още четири дървета, с номера № 65, 66, 64, 59 в съседство, също са с обелена кора и следи от палеж.

Относно твърденията за отсечено дърво под № 83, проверката е установила, че не отговарят на действителността. Дърво от вида Шестил, картотекирано под № 1130, е полуизсъхнало, а в основата му и на височина около 1,50 м има пробити отвори, констатира още комисията.

В сигнала се твърди за отсичане на дърво под № 183, но извършената проверка в посочения район не е установила наличие на дърво с такъв номер.

За действията по проверката е изготвен снимков материал и е съставен констативен протокол. Представеният доклад сочи, че дървесните видове, обект на проверката, са повредени от неизвестен извършител.

Установените от проверката факти и обстоятелства, както и доказателствения материал са изпратени до прокуратурата за предприемане на предвидените в закона действия.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн