Освободиха Мария Гиздева срещу парична гаранция

STZAGORA.NET
*
Районният съд в Стара Загора освободи Мария Гиздева – момичето, което преди дни извърши убийство с цел да защити живота си. Мария бе освободена срещу 500 лева парична гаранция и е с променено обвинение – от убийство на причиняване на тежка телесна повреда и последвала смърт.

По-рано днес пред сградата на съда в Стара Загора се събраха десетки граждани в подкрепа на Мария. Дойдоха и родителите и. Имаше много сълзи и чувство за непримиримост към това, че доказаните престъпници и рецидивисти са на свобода. Родителите на Мария казаха, че дъщеря им е изключително скромно и наивно дете и че те нямат обяснение защо тя се е озовала в дома му. Чули са от нея разказ, че тя контактувала с някакъв добър дядо, който идвал в кафенето, в което тя работи. И обяснявала, че той имал също 18-годишна дъщеря. Това било единственото нещо, което знаели родителите за този човек.

18-годишната ученичка, която уби възрастен мъж в Стара Загора, е действала при неизбежна самоотбрана, потвърди отново адвокатът на момичето Валентин Димитров. Тя е заявила, че е била изнасилена от 62-годишен старозагорец. Девойката е направила пълни самопризнания за извършеното престъпление. /БГНЕС

 

Бел. ред.: Коментарите във Фейсбук по повод освобождаването на Мария Гиздева от ареста са еднозначно в нейна подкрепа. Ето част от тях:

Свобода за Мария! Това е позабравеният дух на истинска българка. Която и женa дa беше нa нейното място, щеше дa го нaпрaви. Момичето заслужава медал. Защитила си е честта, не трябва да бъде съдена. Израсна пред очите ми – умно и будно дете. Ако Темида не е с вързани очи, момичето е невинно. Браво, Мария! Цяла България е с теб! 

Още по темата – тук >>>.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн