Гласуваха новото Изпълнително бюро на Областния съвет на БСП-Стара Загора, трима са заместниците на Румяна Динева

STZAGORA.NET
*
Социалистите от област Стара Загора си избраха ново Изпълнително бюро. Това стана на второто заседание на Областния съвет на БСП по предложение на председателя Румяна Динева. По думите й динамичните задачи в БСП изискват освен добра експертиза, леви решения в местното самоуправление и регионалното развитие, опит в кампании и креативни форми при реализирането на каузи. „За да има активна партийна дейност и развитие на политическите процеси в региона, важно е всяка община да има свои представители в ръководството, които да защитават интересите на хората по места и да работят в полза на обществеността” – така мотивира гласувания състав на бюрото Динева.

Трима са нейните заместници: Даниела Лекина, зам.-шеф на местния парламент в Стара Загора, е с ресор „Партийна дейност и идейно-политическа работа”; Пламен Караджов, председател на Групата съветници на левицата в Казанлък, ще отговаря за „Местна власт и местни политики”, а лидерът на социалистите в Гълъбово Светла Боянчева, шеф на местния парламент, получава ресора „Връзка със структурите на гражданското общество и коалиционна политика”.

Областното ръководство ще има и двама секретари: Веселин Калчев – председателят на общинската организация на БСП в Братя Даскалови, е с ресор „Младежка политика”, а Иванка Димитрова – председател на общинската организация на БСП в Гурково, ще отговаря по организационните въпроси.

Членове на бюрото са лидерите на социалистите в Чирпан – Стайко Генов, в Николаево – Пенка Генчева, в Раднево – Мариана Тотева, в Павел Баня – Атанас Пъдев и в Мъглиж – Дияна Янева.

Заседанието на областните социалисти излъчи и предизборен щаб за предстоящите президентски избори с ръководител Румяна Динева. Заместник-председатели на щаба са Драгомир Стойнев и Георги Гьоков. В състава му влизат 25 души от 11-те общини – юристи, икономисти, инженери, предприемачи, учители, спортисти, експерти в социалната сфера и др. Скоро ще приключат и общинските форуми в областта за номинации на кандидати за президент. Този в Стара Загора вече се състоя. От него към централното ръководство на БСП в столицата бяха изпратени 11 номинации.

Румяна Динева

Даниела Лекина

Пламен Караджов

Светла Боянчева

#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн