Отзвук след мача ХИК-”Берое” 1:0

STZAGORA.NET
*

Треньорът Ивайло Йорданов: „Благодаря на футболистите!“

„Много е тежко да се говори след такъв мач. Мисля, че по нищо не обсъждахме на отбора на ХИК, дори имахме повече положения, но не успяхме да вкараме. ХИК отбеляза гол от статично положение и до края на мача се стремеше да задържи резултата, който ги устройваше.“ – каза Йорданов.

„Тук е мястото да благодаря на всички футболисти на „Берое“, че се бориха мъжки. Отборът на ХИК играе вече в първенство, а нашето не е започнало. Всички футболисти се бориха и от показаното в двата мача трябва да се гордеят, но все още има работа, като трябва да надграждаме това, което сме постигнали досега. Трудно е да се направи отбор за кратко време, но всички в отбора – футболистите плюс треньорския щаб, ръководство и феновете, които бяха дошли тук, да направим така, че „Берое“ да изглежда по по-добър начин във всеки следващ мач.“ – допълни той.

„Искам да пожелая успех на ХИК в следващата фаза. Те са един добър отбор, не умаловажавам техния успех, но мисля, че ние имахме повече шансове и в двата мача.“ – обясни Йорданов.

„Ще анализираме двубоя. Веднага след мача е много трудно. Не искам да кажа някои неща, за които бих съжалявал утре. Ще извадим своите поуки и ще ги споделим с играчите.“ – завърши той.

Капитанът на „Берое“ Иво Иванов: „Представихме се достойно“

– Иво, за съжаление отпаднахме. Как видя мача?
– Мисля, че играхме добре. Представихме се достойно. За съжаление не успяхме да отбележим голове, за да отстраним ХИК. Играхме като първия мач, доста агресивно. Имахме своите положения, но за жалост не вкарахме. Не ни достигна това, че не отбелязахме гол. Всички момчета се раздадоха и това е най-важното.

– Като че ли от двата мача имахме повече чисти положения?
– И аз така мисля. ХИК обаче е много добър и опитен отбор. Възползваха се от най-малката грешка и отбелязаха гол. След него реагирахме добре, имахме положения, но не отбелязохме.

– Какво очакваш от тук нататък за сезона и как виждаш сработката с новите футболисти. Опитни сте в защита, повечето сте от миналия сезон, но в атака са повечето нови момчета?
– В нашия отбор не се делим на защита и нападение. Целият отбор играе в защита и нападение. Ще работим и в защита, виждате, че допуснахме грешки. Ще работим и за това. Надявам се за началото на сезона да сме готови на 100%.

– Какво не ви достигна да отбележите гол и днес?
– Късмет. Те от първата наша грешка вкараха и в двата мача и това натежа. Надявам се в следващите мачове да вкараме доста голове.

Ерик Почански: „Затвориха се добре и решиха мача“

– Какво не достигна на „Берое“, за да продължи?
– Завършващата фаза. Последния пас пред наказателното поле. Справяхме се добре до там при изнасянето, но последната фаза не ни се получи в този мач.

– Създадохте много положения през първото полувреме. През второто ХИК не ви допусна толкова до техния вратар, докато през първото имахте и далечни удари. На какво отдаваш това?
– Така е. Първото полувреме имахме повече възможности от второто. Просто те се затвориха и си затвориха мача.

– Може ли „Берое“ да съжалява повече от това, че отпадна с оглед на повечето положения в двата мача?
– Съжаляваме, определено. Особено първия мач изпуснахме доста. Има какво да съжаляваме.

– Израства ли „Берое“ след такива мачове и ти самия как виждаш нещата?
– Да, ние сме млад отбор с доста млади момчета. Трябва и малко време.

– Такива мачове дават ли самочувствие на теб и твоите съотборници?
– Да.

Вратарят Благой Макенджиев: „Болезнено е“

– Как видя днешния мач?
– Добра игра от наша страна. Трябва да сме доволни от нашето представяне и днес и в Стара Загора. Отново използваха наша грешка и ни отстраниха. Не знам. Липса на късмет и липса на реализация. Ще анализираме и ще коментираме и се надяваме в следващите мачове да поправих грешките и да не се получават такива, за да можем да печелим повече точки.

– Като че ли за втора поредна година „Берое“ отпада нещастно. Ти мислиш ли така?
– Да, сега говорих и в съблекалнята. Ако ни бяха били два пъти по 3:0 нямаше да ме е яд толкова. Докато ние изпуснахме доста положения, не ги реализирахме и ни отстраниха. Това е болезнено, поне за мен.

– На какво отдаваш това, че допуснахте грешки точно при статични положения, както и в първия мач?
– Не знам на какво. Според мен имаше липса на концентрация. Имаха малко по-ръстови футболисти от нас. Може би и добре са ни разузнали. Треньорите ще кажат на какво се дължи това нещо. Надявам се да ги няма грешките в следващите мачове.

– Все пак тези мачове помагат на „Берое“ да израства и дават повече самочувствие…
– Със сигурност. Днес само липсваше гола. Щеше да ни е много по-лесно. Щеше да помогне и за самочувствието. Има доста млади момчета, които играят за първи път в Европа. Няма да им излишно това самочувствие за българското първенство.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн