Качеството на образованието обсъждаха в ТПП – Стара Загора представители на Джуниър Ачийвмънт България

STZAGORA.NET
*
Съвременните методи в образованието и прилагането им обсъдиха на среща в Търговско-промишлена палата Стара Загора представители на бизнеса, Общината, Тракийския университет, на училищното образование и неправителствени организации.

Вера Петканчин, директор Оперативни дейности и Светослав Маниилов, старши експерт Бизнес развитие, представиха програмата на Джуниър Ачийвмънт България (www.jabulgaria.org) за повишаване качеството на образовнието чрез навлизане на повече практически ориентирани програми, които правят реалната връзка между образованието и бизнеса.

Основните направления, в които работи организацията, са три: развитие на уменията и познанията на младите хора в сферите на предприемачеството, финансовата грамотност и кариерното развитие. Предлагат набор от над 20 различни програми и инициативи (състезания, конференции, обучения), предназначени за всички възрастови групи – от 6-годишни до студенти. Програмите могат да се преподават в училище от учител, който предварително е преминал обучение, като учителят може да бъде подпомаган от представител на бизнеса, който като доброволец консултант влиза в класната стая, за да сподели своя професионален опит и да разкаже за професията си. Инициативите на организацията са или свързани с конкретна програма, която се прилага в училище, или са самостоятелни и отворени за всеки млад човек.

„Обсъдихме възможностите за партньорство с организацията, Търговско-промишлената палата, както и между всички участващи в срещата организации за подобряване качеството на средното и висше образование” – коментира Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара загора. По думите му са дискутирани възможностите за партньорство при обучения по предприемачество, професионално образование и за включване на Стара Загора в кампаниите Мениджър за един ден, Седмица на предприемачеството, както и в други инициативи на Джуниър Ачийвмънт България.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн