Пожароопасна обстановка в Старозагорския регион, институциите призовават за внимание и отговорност от населението

STZAGORA.NET
*
РД ПБЗН – Стара Загора и всички институции, ангажирани с превенцията и гасенето на пожари, са в пълна готовност за пожароопасния сезон. На провелата се преди няколко дни в Областна администрация работна среща стана ясно, че те разполагат с необходимата техника и хора за справяне с опасни ситуации. Областният управител инж. Георги Ранов обсъди в петък още веднъж с директора на РД ПБЗН-Стара Загора, комисар Стоян Колев, пожароопасната обстановка в региона и случаите на пожари в последните дни. Само до 14 ч. в петък в Старозагорска област пламнаха 9 пожара, повечето от които обхванаха големи площи.

В тази връзка инж. Ранов и комисар Колев призовават гражданите за повече внимание и отговорност. Температурите са високи, жътвата е в разгара си. Хората трябва да бъдат изключително съвестни и бдителни. Забранено е паленето на стърнища и треви. При възникване на пожар трябва веднага да се сигнализира на телефон 112.
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн