Социалистите от област Стара Загора дават мандат на Корнелия Нинова да преговаря за широка коалиция за президентските избори

STZAGORA.NET
*

Васил Самарски

82% от социалистите в област Стара Загора предпочитат БСП да се яви в коалиция с други партии и организации. Това показват крайните резултати от приключилото вътрешнопартийно допитване, стартирало на 27 юни и приключило вечерта на 3-ти юли, което БСП проведе за участието си в президентските избори, съобщи председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора Васил Самарски. Само 16% от участвалите в референдума смятат, че партията трябва да се яви самостоятелно на предстоящия вот. 3 на сто подкрепят формулата за независим кандидат-президент.

„Референдумът беше сериозен тест за кондицията на организациите, както и дали председателите и общинските ръководства ще мобилизират членовете за участие. Резултатите са добра илюстрация на състоянието на структурите и отговорността на партийните активисти в региона” – подчерта Самарски. Социалистите от старозагорска област дават мандат на лидера си Корнелия Нинова да преговаря за широка коалиция.

Отчетената активност в допитването на партийните членове от старозагорска област е 79,25%. С най-висока активност е общинската организация в Опан – 99,36%, следват:

БСП-Николаево – с 93,75%,
БСП-Чирпан – 88, 87%,
БСП-Гълъбово – 88,40%,
БСП-Братя Даскалови – 88,04%,
БСП-Раднево – 87,01%,
БСП-Павел Баня – 82,91%,
БСП-Мъглиж – 80,69%
БСП-Гурково – 80%,
БСП-Стара Загора – 77,65%.
С най-ниска активност е общинската организация в Казанлък – 61,99%.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн