Гълъбово излиза на Бяло море

STZAGORA.NET
*
Възможности за сътрудничество в областта на екологията, медицината, културата и спорта обсъдиха на делово посещение в Гърция кметът на община Гълъбово Николай Тонев и областният управител на област Стара Загора Георги Ранов. Те бяха придружени от председателя на Общинския съвет Светла Боянчева, заместник-кметовете инж. Пламен Бараков и Димитър Василев, управителя на МБАЛ Гълъбово д-р Гошо Грозев.

В работните срещи участие взеха общински съветници и управители на общински фирми. Екологията и здравеопазването са приоритетни в работата на общинската и областна администрация в района на град Александруполис. Кметът на общината Евангелос Ламбакис подчерта, че фирмите от Гълъбово и региона са добре дошли със своите стоки и иновативни идеи. Николай Тонев предложи на отбора по футбол на града да премери сили с „Ботев” Гълъбово, а заместник-кметовете с ресори енергетика и екология на двете общини поставиха началото на бъдещ диалог за съвместно участие в европейски проекти.

Заместник-управителят на Източна Македония и Тракия, регион Еврос, Димитриос Петрович обсъди с областния управител Георги Ранов и кмета на община Гълъбово Николай Тонев възможностите за ранно оповестяване при покачване нивото на реките от водосборния басейн на Марица и водещата роля на кметовете в комитета на регионите в ЕС.

В град Комотини бе коментирано бъдещото участие на старозагорския бизнес в регионалното търговско изложение през есента.

Управителят на МБАЛ Гълъбово д-р Гошо Грозев покани водещи хирурзи от най-голямата университетска болница в Тракия, тази в Александруполис, да проведат безплатни прегледи на пациенти от Гълъбово, както и да извършат операции по най-новите методи, в които болницата е пионер. Договорено бе и краткосрочно обучение на лекари от Гълъбово в Александруполис, както и участие в конгреси и конференции с доклади и научни съобщения.

Стоянка ЦАЧЕВА
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн