Засилен интeрес на бизнеса в област Стара Загора към Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“

STZAGORA.NET
*
36 договора за над 28 млн. лева са сключени от фирми от област Стара Загора по първата процедура „Подобряване на производствения капацитет в малките и средните предприятия“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, обяви по време на проведения в Стара Загора информационен ден заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева.

Над 60 представители на фирми от Стара Загора и Югоизточна България взеха участие в информациония ден за разясняване на изискванията за кандидатстване по две отворени процедури – „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ и „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. Събитието бе организирано от Областния информационен център – Стара Загора в рамките на информационната кампания на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на икономиката, което е Управляващ орган на оперативната програма.

По процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ са предвидени 90 милиона евро за микро, малки и средни предприятия за мерки за енергийна ефективност и подобряване на енергийната интензивност на предприятията. Срокът за кандидатстване по нея е 12 октомври 2016 г.

Общият бюджет на процедура „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ е 30 милиона евро за микро, малки и средни предприятия за подкрепа за специализирани услуги и насърчаване използването на информационни и комуникационни технологии и услуги. Срокът за кандидатстване по нея е 15 август 2016 г.

Допълнителна информация по процедурите „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ и „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ е публикувана на интернет страницата на Управляващия орган: www.opcompetitiveness.bg

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.
#

vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн