Завърши Международният пленер по живопис в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Стара Загора бе домакин на 21-то издание на традиционния пленер по живопис „Дружба“, който се проведе от 8 до 17 юни. Картините на Владимир Башкиров, проф. Бисера Вълева, Живко Иванов, Станимир Видев, Ивелина Иванова, доц. Борис Желев, Ангел Герджиков, Георги Златев и Георги Михов бяха представени в галерия „Байер“, където се състоя и награждаването на участниците.

„Радвам се, че реализирането на пленера бе възстановено през предходния мандат на кмета Живко Тодоров. Така това чакано и търсено събитие, което събира толкова хора, отдадени на изкуството, може да се случва и да му се наслаждаваме“, каза зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова. „Поздравявам всички участници и се надявам престоят в нашия град да ви е предложил вдъхновение, което да използвате в творчеството си. Благодаря за всички платна, които оставяте в Стара Загора“, допълни тя.

„Тази година, с моите колеги, положихме много усилия да поканим при нас едни от най-добрите художници. Благодарение на изключителната подкрепа на Община Стара Загора този пленер се състоя. Благодаря!“, каза доц. Злати Златев, председател на представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора.

Всеки един от участниците в „Дружба 2016“ получи оригинален и авторски плакет, изработен от Христо Златев. Една от картините в експозицията от пленера бе подарена на Община Стара Загора от автора й от град Самара Владимир Башкиров. Той изрази специалното си отношение и добрите си впечатления от престоя в побратимения град.

Организатор на Международния пленер по живопис „Дружба“ са Община Стара Загора и представителството на Съюза на българските художници в града.

#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн