Учители ще дискутират на международен форум „Как да задържим учениците в класната стая”

STZAGORA.NET
*
Над 100 преподаватели ще участват в кръгла маса на маса „ Как да задържим учениците в класната стая”. Това съобщи на пресконференция в пресклуба на БТА проф. Галя Кожухарова, директор на ДИПКУ на Тракийския университет. Кръглата маса е включена в програмата на XVI Национален педагогически форум, който се открива на 22 юни в Стара Загора.

Дискусията е част от проекта „Съпричастните и подкрепящи учители – ключов фактор за качество и ефективност в образованието”, който стартира в началото на тази година. Проектът се финансира по програма „Еразъм” и ще продължи три години. В него участват университети и институти от България, Румъния, Турция, Малта и Италия.

Преждевременното и ранното напускане на училище е сериозен проблем с комплексни причини, които са различни в различните европейски страни, обясни проф. Кожухарова. Целта е да се направи проучаване, което да бъде основата за създаване на пилотни класни стаи и да се разработи програма за преквалификация на учителите.

На кръглата маса в Стара Загора ще бъдат обявени резултатите от анкета, проведена в България сред 450 ученици и 145 учители.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн