10-те общински инспектори на електроскутери тръгнаха из Стара Загора след представяне пред Общината

STZAGORA.NET
*
Кметът Живко Тодоров представи днес мобилния екип от 10 инспектори „Обществен ред и сигурност“ към звено „Общинска охрана“. Той се състои от 5 екипа от по двама – всеки с електроскутер, за опазване на обществения ред на територията на Стара Загора. Те ще са първите, които ще бъдат изпращани на горещи точки от оперативната обстановка на територията на Стара Загора. Всеки от тях има кочан с фишове за налагане на глоби от по 20 лева на място. При необходимост екипът ще вика полиция, ако се налага да се пише акт или някое лице да бъде задържано.

Избраните електроскутери са германски, с марката “Етрополис”. 72-волтовата им батерия с мощност 2 киловата и капацитет 38 амперчаса покрива ежедневно дистанция от 50 до 70 км, съобразно релефа и теглото на водача. 4 от скутерите са сини на цвят, други 4 – зелени и останалите два – светлобежови. Купени са само за по 2400 лв. с ДДС, общо за 24 000 лв. След края на работния ден ще се прибират в специална база, където ще се зареждат, за да са готови на другия ден.

Десетимата инспектори са избрани след конкурс сред 24 кандидати. Всичките са млади хора с висше образование. За всеки е ушита униформа според индивидуалните мерки.

“Скутерите са екологични – изцяло на ток – каза при представянето им Живко Тодоров. – С тях може да се контролират много по-лесно паркове, площадки. С новото звено ще се подобри контролът върху обществения ред в Стара Загора. Знаете, че има различни видове оплаквания и сигнали на “Горещия телефон” и ние трябва да реагираме. Радвам се, че млади хора постъпиха на работа в тези екипи и мисля, че ефектът от тях ще бъде само добър. Те започват работа веднага. Това е практично и удобно. Вместо да се движат пеша, това е начинът, по който да става това придвижване най-добре. Присъствието им ще има и превантивен характер. Искам да благодаря на заместник-кмета Йордан Николов, по чиято идея и инициатива се осъщъстви всичко това” – добави кметът.



#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн