Задържаха постоянно под стража старозагорец, откраднал и продал колата на свой познат

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Иван Н., на 37 г. от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на опасен рецидив отнел чужда движима вещ от владението и без съгласието на собственика с намерение противозаконно да я присвои – престъпление по чл.196, ал.1, т.1, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.29, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Иван Н. досъдебно производство е установено, че същия в тъмната част на денонощието на 2 срещу 3 февруари 2016 г. в гр. Стара Загора, с цел да набави за себе си финансови средства, е отнел лек автомобил, марка „Крайслер Вояджер“, собственост на негов познат. По късно обвиняемият продал колата на лице от с. Скалица, област Ямбол.

Иван Н. е криминално проявен и многократно осъждан за извършени престъпления от общ характер. Към настоящия момент срещи него се води разследване по три досъдебни производства. За последно Иван Н. е бил освободен от затвора на 10 октомври 2014 г., поради изтърпяване на наказание от една година и осем месеца лишаване от свобода за извършено престъпление по чл.209 от Наказателния кодекс (измама).

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Иван Н. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Иван Н. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#
vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн