Представители на старозагорския бизнес се срещнаха с делегацията от град Самара

STZAGORA.NET
*
На 7 юни в Търговско-промишлената палата – Стара Загора се проведе среща на повече от 20 представители на бизнеса от старозагорския регион с членовете на делегацията от побратимения със Стара Загора руски град Самара, ръководена от Галина Андриянова, председател на Градския съвет. В срещата участваха и Александър Филатов – заместник-кмет и ръководител на Департамента за работа на администрацията, Александър Андриянов – заместник-кмет и ръководител на Департамента за потребителския пазар и услуги и Анна Румянцева – началник на отдел в Департамента за публични и външни връзки. В срещата участва и Красимира Чахова – зам.-кмет на Община Стара Загора.

Олег Стоилов – председател на Търговско-промишлената палата в Стара Загора, приветства гостите и изрази задоволство, че толкова скоро след посещението на старозагорската бизнесделегация в Самара по повод празника „140 години Самарско знаме и 50 години улица Стара Загора в Самара“ се посрещат високи гости от руския град на старозагорска територия. Той благодари за изключително добре организираната програма на старозагорската бизнесделегация в Самара и особено за кръглата маса по въпросите за сътрудничеството между самарския и старозагорския бизнес. „На този форум единодушно беше констатирано от всички участници, че има голям потенциал за развитие на двустранните икономически и търговски отношения, който за съжаление не се използва. Там си дадохме обещание всички заинтересовани институции и организации от двата побратимени града да обединим усилия, за да създадем система за съдействие на бизнеса за използване на тези възможности. Убеден съм, че днешната ни среща е важна стъпка в тази посока. А Самарското знаме и историческите ни връзки със сигурност ще ни помогнат“ – добави г-н Стоилов.

Участниците в срещата посочиха конкретни теми и предложения от техния бизнес, за които търсят самарски партньри. Перспективни се очертаха възможностите за партньорство в туризма, селското стопанство, хранителната промишленост, виното, облеклото, недвижимите имоти и др.

Г-жа Андрианова и колегите й изразиха своята голяма благодарност за изключителното гостоприемство и оцениха високо възможностите за икономическо и търговско сътрудничество. Гостите съобщиха, че веднага след завръщането си ще запознаят кмета на Самара с резултатите от проведените срещи и с предложението да се създаде система за комплексна подкрепа на двустранните отношения, в това число и за създаване на съвместна структура „Търговски дом Самара–Стара Загора“, който да съдейства за тяхното развитие. Побратимените съседни градове Толиати и Казанлък също биха могли да се включат в този процес.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн