Нападателят Александър Колев е второто лятно попълнение на “Берое”

STZAGORA.NET
*
“Берое” подписа днес договор с Александър Колев, който става второто ново попълнение в тима от летния трансферен прозорец. Нападателят се присъединява като свободен агент. За последно той игра в белгийския “Геел”.

“Щастлив съм, че подписах с “Берое” и ще играя за този клуб. Радвам се, че отново ще имам възможност да работя с Александър Димитров. Надявам се, че ще постигнем добри резултати в Лига Европа, която предстои най-скоро, а след това и в първенството. Искам да бележа голове и помогна с каквото мога на “Берое” да печели своите мачове”, каза Колев пред официалния сайт на клуба.

Алекс Колев е роден на 8 декември 1992 г. в Белгия. Играе като нападател.

Колев е юноша на столичния “Левски”, но на 15 г. е привлечен в школата на белгийския “Десел спорт”, където започва и професионалната му кариера. За три години в Десел той изиграва 66 мача, в които реализира 5 гола.

В началото на сезон 2013/14 г. преминава в друг тим от Белгия – “Геел”, където участва в 31 мача на тима и отбелязва 7 гола. На следващия сезон Колев преминава в “Ботев” (Пловдив), където записва участие в 33 срещи на тима и реализира 6 попадения.

През изминалия сезон той отново играе за “Геел”, където участва в 5 мача на отбора.

Алекс Колев има 10 мача за младежкия национален отбор на Бъллгария, в които е реализирал 5 гола.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн