Лекари от Болница „Тракия” са оказали първа помощ на катастрофиралите футболисти в събота в Ришкия проход

STZAGORA.NET
*
Медиците случайно станали видетели на катастрофата, връщайки се от лекарски конгрес
*
Трима лекари от старозагорската Болница „Тракия“ са станали по случайност свидетели на съботната катастрофа между автобус, превозващ футболисти от младежкия ФК „Сокол“ Пловдив и турски ТИР в Ришкия проход. Гастроентеролозите д-р Тихомир Трандев, д-р Марлена Панайотова (вляво на снимката) и д-р Величка Симова незабавно се притекли на помощ на пострадалите момчета, повечето на около 15 години.

Няколко деца са били с порезни рани по главата и крайниците. Лекарите успяват да ги превържат и прегледат за по-сериозни наранявания, но за щастие установяват, че такива няма. Д-р Трандев поставя обездвижваща яка на най-тежко пострадалия – 62-годишния треньор на момчетата Димитър Танков, поради съмнения за травма на прешлените. По-късно се оказва, че треньорът е с комоцио, травма на шията, фрактура на лявата ръка и охлузвания по главата.

Лекарите от Стара Загора остават до пристигане на Бърза помощ и помагат на колегите си всички пострадали да бъдат транспортирани.

„Времето беше изключително лошо, валеше проливен дъжд и децата бяха в шок. Д-р Трандев наистина даде всичко от себе си, за да се увери, че наистина няма много тежко пострадали“ – разказа д-р Симова.

Ръководството на Болница „Тракия“ изказа благодарност към тримата лекари и им благодари за хуманния жест.

#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн