Димитър Танев, РБ: Щом ГЕРБ имат разпознаваема фигура за кандидат-президент, да обявят името по-рано

STZAGORA.NET
*
Общ десен кандидат-президент има по-голям шанс, смята заместник-председателят на “Движение Бъэлгария на гражданите” Димитър Танев
*
Логично е, че щом имаш безспорен избор и твърдиш, че е разпознаваема фигурата на кандидта-президента ти, да обявиш по-рано името. Нека тогава колегите от ГЕРБ да обявят тази номинация достатъчно рано. Тогава РБ ще вземе отношение по нея.

Това заяви пред журналисти в Стара Загора депутатът от Реформаторския блок, заместник-председателят на „Движение България на гражданите” и на бюджетната комисия в парламента Димитър Танев във връзка с изказването днес на Цецка Цачева, че ГЕРБ имат готова и разпознаваема номинация за президент.

Ние считаме, че ако има ляв фронт против настоящото управление, то логично е всеки политически субект вдясно да загърби своето партийно его и да излезем с много силна дясноцентристка номинация, способна да спечели още на първия тур. Така ще покажем, че настоящото управление няма алтернатива. Когато обаче отделните политически сили започват през президентската кампания да правят своята политическа аритметика и стратегия, тогава логично е РБ да издигне своя кандидатура и да се докаже максимално на предстоящите избори”, обясни Танев.

Попитан за десните избиратели, той каза, че са повече от левите и затова общ десен кандидат за президент има по-голям шанс от ляв кандидат. “Като видят резултатите от реформите, все повече десни избиратели и други граждани ще ни припознават като носители на десните идеи – каза Танев. – През десния вот оказваме подкрепа на разумните политики, а при леви политики България никога не е имала добри резултати”, подчерта още реформаторът.

Окончателното решение за участието в президентските избори Реформаторският блок ще вземе, след като разбере дали левицата ще се яви на тях консолидирана, каза Танев и добави, че чрез диалог трябва да се стигне до номинация на човек, който да е гарант за проевропейската ориентация на България.

“Съжаляваме, че Росен Плевнелиев се оттегли и че колегите от ДСБ направиха голяма грешка, като минираха пътя му за втори мандат” – добави Танев. Той отново посочи, че Реформаторският блок може да се представи със самостоятелна кандидатура, ако не се постигне консенсус в дясно-центъра за обща.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн