Двама загинали, петима в болница след катастрофа край Мъглиж

STZAGORA.NET
*
Двама души загинаха в катастрофа, станала 30 минути преди полунощ в четвъртък на подбалканския път край Мъглиж, в района на бензиностанцията. Други петима са в болница, като само един не е в тежко състояние. Загиналите са пътували във “Фолксваген Голф”, който е излязъл на пътя без светлини и мигач, и е бил ударен челно от “Опел”, пътуващ в посока към Казанлък. Загиналите са от казанлъшкото село Хаджидимитрово.

Съобщението от ОДМВР – Стара Загора за инцидента:

На 2 юни около 23,40 ч. по път І-6 от с.Дъбово за Казанлък се е движел лек автомобил ”Опел Вектра”, управляван от неправоспособен 21-годишен мъж от Казанлък. На изхода на бившата бензиностанция „Петрол”, намираща се на 1 км южно от Мъглиж, се блъска в отнелия му предимството ”Фолксваген Голф”, извършващ маневра „обратен завой” и управляван от неправоспособен 26-годишен мъж от с.Хаджидимитрово. Вследствие на удара на място почиват водачът и возещият се на задната седалка в Голфа 26-годишен мъж, също от с.Хаджидимитрово. Пострадали и с опасност за живота са другите четирима пътници в автомобила: 16-годишен младеж от с.Александрово – двустранен кръвоизливи на белия дроб и разкъсване на диаграфма, настанен в УМБАЛ – Стара Загора; 17-годишен младеж от с.Хаджидимитрово – фрактури на десен крак и таз, настанен в МБАЛ – Стара Загора; 19-годишен младеж от с.Хаджидимитрово – в кома, откаран в МБАЛ – Пловдив, и 20-годишен мъж от с.Хаджидимитрово – фрактура на лицеви кости, настанен в „Лицево-челюстна хирургия” – Пловдив. Водачът на л.а.”Опел Вектра” е получил охлузни рани по главата и комоцио. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора с опасност за живота, а 24-годишният му спътник е прегледан на място и освободен без опасност за живота.Образувано е досъдебно производство.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн