Стара Загора е участник и в тазгодишната инициатива „Да изчистим България заедно“

STZAGORA.NET
*
Община Стара Загора е създала организация за провеждането на националната кампания на Би Ти Ви „Да изчистим България заедно“, която ще се състои на 4 юни. Тази година отново ще бъдат почистени междублокови пространства, паркове и градини, детски и спортни площадки, музейни обекти и други.

Общината е осигурила 10 хил. ръкавици и 10 хил. чувала за смет. От националната кампания са предоставени 300 чувала и ръкавици, а за оползотворяването на отпадъчните опаковки, от „Екоколект“ АД са предвидени 800 чувала – 500 с жълт цвят и 300 със зелен цвят, както и ръкавици.

Материалите са разпределени по Административните бюра, а всеки желаещ да се включи в почистването на общината, може да получи от тях нужните му приспособления.

Депото за извозване на събраните отпадъци е на Мандра баир, а транспортиращата фирма е „Зауба“ АД (тел. за връзка 0892 913 134 и дежурен – 0898 846 273).

Служителят на Община Стара Загора за контакт е Гино Гинов, ръководител на Звено „Чистота“, тел. 042/ 614 895 и 0885 45 65 53.

На 4 и 5 юни общините ще бъдат освободени от дължимите отчисления по Закона за управление на отпадъците за количествата депонирани отпадъци в рамките на инициативата, съобщиха от РИОСВ – Стара Загора. Ще бъде осигурен свободен достъп до общинските и регионални депа за транспортните средства, които ще се включат в инициативата.

На територията на РИОСВ – Стара Загора 18 общини от Старозагорска, Сливенска и Ямболска области и община Тополовград (област Хасково) ще вземат участие в кампанията по почистване, чийто фокус е повишаване на обществената чувствителност към замърсяването на околната среда, с приоритет на защитени територии и зони със специално значение за биологичното разнообразие на България.
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн