Пукната гума доведе до две катастрофи на магистрала “Тракия”

STZAGORA.NET
*
На 1 юни около 09,15 ч. по АМ „Тракия” в посока изток се е движел товарен автомобил ”Мерцедес Спринтер”, управляван от 41-годишен мъж от гр.София. На км.226+500, в землището на с.Пшеничево, поради внезапно възникнала техническа неизправност (пукане на задна дясна гума) водачът загубил контрол над автомобила и реализирал ПТП с изпреварващия го в този момент л.а.”Хюндай”, след което товарният автомобил напуснал пътното платно и се обърнал в канавка, а лекия автомобил се ударил в мантинелата. Пострадал е водачът на товарния автомобил, който е настанен за за лечение в УМБАЛ – Стара Загора с комоцио и натъртване на гръдния кош, без опасност за живота.

На 1 юни около 15,00 ч. по АМ „Тракия” в посока изток се е движел товарен автомобил ”Форд Транзит”, управляван от 29-годишен мъж от с.Чинтулово, община Сливен. На км.226+500, в землището на с.Пшеничево, водачът намалил скоростта на автомобила поради временно ограничаване на преминаването през двете ленти и свободна ускорителна лента (във връзка с настъпило по-рано ПТП), при което е блъснат от движещия се зад него лек автомобил ”Тойота Рав 4”, управляван от 34-годишната О.Ш. от София. Вследствие на удара водачът и 28-годишният пътник в товарния автомобил са получили порезни рани по главите и крайниците. Обслужени са амбулаторно в ЦСМП – Стара Загора и са освободени, без опасност за живота. Пострадало е и пътуващото на задната седалка в лекия автомобил 9-годишно дете, което е обслужено на място, без опасност за живота. Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което отчело 0,00 промила и за двамата. Образувано е досъдебно производство.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн