Малчугани от старозагорските детските градини подариха весел концерт на града

STZAGORA.NET
*
Най-малките старозагорци днес пяха, танцуваха и рецитираха стихотворения в парк „5 октомври“ и така поздравиха всички по повод 1 юни – Ден на детето. В Градската градина се изявиха възпитаниците на ЦДГ №3 “Ян Бибиян”, №6 “Камбанка”, №7 “Светулка” и №13 “Пролет“. Пъстрият празник „От деца за деца“ озвучаваше над два часа центъра на града. Община Стара Загора бе подготвила награди, игри и усмивки за малчуганите.

По време на тържеството зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова поздрави децата за празника и връчи наградите на трите детски заведения, които събраха най-много харесвания в социалната мрежа с участието си в изложбата на великденски украси. Гласуването стартира на 28 април и завърши на 25 май.

На първо място с 840 гласа се класира ЦДГ №68 „Патиланско царство“. Те получиха огромен конструктор от 250 части, който ще осигури забавления за цялата група. Втора, със 764 гласа, се класира ЦДГ №3 „Ян Бибиян“, децата от която също ще се радват на конструктор от 150 части. На трето място, с 646 гласа, се класира ЦДГ №7 „Светулка“. Те получиха мек пъзел и любимата на поколения игра „Не се сърди човече“.

Спонсори осигуриха награди за специална томбола, в която се включиха всички присъстващи деца в парка.

По повод 1 юни тролейбусният и автобусният транспорт в града е безплатен за деца. По този начин кметът Живко Тодоров и екипът му поздравяват старозагорчетата.
#gerb

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн