Пътни произшествия и задържани водачи през последните дни в Стара Загора и региона

STZAGORA.NET
*
На 26.05.2016 г. около 23.30 ч. във Второ РУ – Стара Загора е постъпил сигнал от 53-годишен мъж, че неивестен извършител е отнел велосипед “Тигър ултра”, който е бил оставен в близост до магазин, намиращ се на бул. “Св. Патриарх Евтимий”. При проведените от изпратения на място полицейски екип незабавни издирвателни мероприятия е установен и задържан извършителя на кражбата – Г.Д., на 51 г., от Димитровград. Същият при задържането му се е придвижвал с велосипеда. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство. Г.Д. е задържан за срок до 24 часа.

На 27.05.2016 г. в РУ – Раднево е образувано бързо производство по чл.345 от НК за това, ч в 15.00 часа в с. Ковачево, общ. Раднево, неправоспособният водач Т.Н., на 31 г., от Карнобат, е управлявал мотоциклет “Ямаха”, на който са били поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. Т.Н. в е задържан за срок до 24 часа в РУ – Раднево.

На 27.05.2016 г. около 13.50 ч. в ОДМВР – Стара Загора е получен сигнал за настъпило ПТП на ул. “Войвода Ст. Черногорски”. На място е изпратен екип на сектор “Пътна полиция”, който е установил, че е настъпило ПТП между товарен автомобил “Мерцедес”, управляван от Т.Т., на 54 г., и лек автомобил “Фолксваген Поло”, управляван от 38-годишна жена от Стара Загора. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело стойност 0,00 промила на водачката на Фолксвагена и 1,76 промила на водача на товарния автомобил Т.Т. По случая спрямо Т.Т. e образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК. Водачът е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора.

На 27.05.2016 г. в Първо РУ – Стара Загора е започнато бързо производство срещу неправоспособния водач В.В., на 51 г., от с. Ягода. Той е управлявал л.а. Форд” около 03.15 ч. в Стара Загора по ул. “Хан Аспарух”, до стадион “Локомотив”, като при подаден сигнал със стоп палка не спира и прави опит да избяга. Автомобилът е преследван и спрян на ул. “Радецки”. При извършената проверка е установено, че МПС-то е спряноо от движение, а В.В. го управлява след употреба на алкохол със съдържание 2.34 промила. Водачът е задържан за срок до 24 ч.

На 28.05.2016 г. в 00.40 ч. в Раднево по ул.”Г. Димитров”, посока юг-север, се е движил л.а. “Фолксваген”, собственост и управляван от М.П., на 28 г., от Раднево. Пред Пощенска банка водачът губи управлението над автомобила, излиза от пътното платно, блъска метален стълб от уличното осветление и го събаря. След удара не спира на място, а прави обратен завой и продължава движението си по ул. “Г. Димитров”. Автомобилът е спрян от автопатрул на РУ – Раднево в района на кръстовището на улиците “М. Станев” и “В. Терешкова”. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 1.93 промила. По случая в РУ – Раднево е образувано бърззо производство, а М.П. е задържан за срок до 24 часа.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн