Старозагорци масово грабят евтини телевизори от втория “Кауфланд”

STZAGORA.NET
*
Стотици старозагорци атакуваха новия, втори по ред магазин от веригата “Кауфланд” в Стара Загора още с отварянето му в 8 часа тази сутрин. Прицел на интереса им станаха промоционалните стоки – евтини китайски 32-инчови телевизори по 260 лв. и прахосмукачки по 48 лв, олио “Бисер” по 2 лв. и бира “Загорка Ретро” по 0.79 лв. бутилката, розови домати по 2 лв. килото и много други. В първите часове на деня в магазина настана истинско стълпотворение, а за паркинга се зафоми опашка от коли. На касите цветните найлонови торбички бяха безплатни.

Откритият вчера магазин е 56-ят поред “Кауфланд” в България. Той се намира зад техникумите, на адрес “Ив.Вазов” 2. Пред него, зад новото кръгово, финансирано от “Кауфланд”, има паркинг с 204 места. Инвестицията е 14 милиона лева. Открити са над 100 нови работни места. Търговската площ е 2900 кв.м (2.9 декара) – колкото и на първия магазин в югозападната част на града. Магазинът е сравнително малък за веригата, чийто среден филиал е от 3300 кв.м. Но този изглежда по-просторен, тъй като е с по-широки проходи, с по-ниски рафтове и с по-ярко LED-осветление. Предлага над 20 000 артикула.

Промененият интериор и картонените дискаунт опаковки са най-характерните елементи за новия облик на “Кауфланд”. Като модел той идва от Германия, а в България за първи път се въвежда в новия магазин в Стара Загора. Целта на промените е да облекчат работата на служителите и да улеснят клиентите в магазина, съобщи управителят на “Кауфланд България” Димитър Спасов. Новият lay out, чиято цел е да повиши продажбите на единица търговска площ, ще е валиден за всички нови магазини на веригата занапред и ще се прилага при реновирането на старите.

Вторият “Кауфланд” в Стара Загора е изграден върху УПИ с площ 25 декара, от които 7 дка са дарени от “Кауфланд” на общината за новия пътен възел. Озеленени са и прилежашите площи около магазина със засадени десетки доста големи дървета.

#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн