Разследват откъде е изтекла информация за въпросите и отговорите за държавния зрелостен изпит по български език и литература в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Окръжна прокуратура – Стара Загора води досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 282, ал.2 от НК с оглед установяване, изясняване и доказване, че като длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение нарушил или неизпълнил служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага, от което могат да настъпят немаловажни вредни последици.

Разследването се води с оглед на данни за това, че неизвестно лице срещу заплащане предоставя, посредством социалната мрежа „Фейсбук”, информация за въпросите и отговорите във връзка с провеждането на държавен зрелостен изпити по български език и литература на 18 май 2016 г.

По делото са извършени претърсвания и изземвания в жилища на пет адреса. Разпитани са свидетели. Към настоящия момент няма лица, привлечени в качеството на обвиняем. Разследването се води от разследващ полицай при ОД на МВР – Стара Загора и се ръководи от Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн