Стартира националната програма за превенция “Детско полицейско управление“

STZAGORA.NET
*
На 16.05.2016 г. на територията на Област – Стара Загора стартира изпълнението на националната програма за превенция “Детско полицейско управление“.

Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането и е дело на междуведомствена експертна работна група, създадена със заповед на главния секретар на МВР, гл. комисар Георги Костов.

В разработването на темите и методическите указания са участвали специалисти на МВР, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз.

Програмата е дългосрочна и е предназначена за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания по безопасност на движението по пътищата; долекарска помощ; здраве, етика и право; лична защита и други, децата да получат съответните умения.

В обучителния процес ще участват полицаи от „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“, психолози от психологическите лаборатории на МВР, експерти от БЧК, БТС и други партньори. За реализирането на съвместната дейност предстои подписване на Споразумение за изпълнение на програмата, която остава отворена и за нови идеи.

На територията на Област – Стара Загора детски полицейски управления бяха открити в НУ „Димитър Благоев”, гр. Стара Загора, СОУ „Железник”, гр. Стара Загора, ОУ „Христо Ботев”, гр. Мъглиж, Второ ОУ ”Св. Паисий Хилендарски”, гр. Раднево, Второ ОУ „Хр.Ботев “, гр. Гълъбово и СОУ „П. К. Яворов“, гр. Чирпан. Обхванати са 112 деца от начална училищна степен (2-ри – 4-ти клас), като обучението им ще започне в началото на новата учебна година, от 1 октомври.

#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн