Жорж Ганчев отива за трети път на избори за президент наесен, този път с вице Кольо Парамов

STZAGORA.NET
*
24 години след първото си явяване за президент през 1992 г. и 15 г. след второто през 2001 г., когато взе съответно 16.8% и 3.4% от гласовете, на изборите тази есен 76-годишният Жорж Ганчев отново ще си опита късмета да стане български държавен глава. Този път атрактивният актьор, филмов сценарист и режисьор, фехтовач, баскетболист, поет и политик с американско и българско гражданство си е избрал за вице финансовия експерт (бивш главен ревизор на БНБ) и бивш народен представител от БСП, старозагореца Кольо Парамов.

Днес двамата бяха в Стара Загора като част от първото им турне за популярност из страната. Тук те се срещнаха за час с представителите на 4 медии, които проявиха интерес към визитата им. Главното, което казаха, бе, че ще бъдат голямата изненада на президенските избори, заради тежката, по думите им, политическа обстановка у нас. За да си осигурят летящ старт, признават, че са започнали твърде рано кампанията си – още на 28 април, за да имат време за някой и друг изненадващ ход до есента.

В характерния си експресивен стил Жорж Ганчев, създал през дългите години на политическата си кариера Българския бизнес-блок и Националното патриотично обединение, обобщи ситуацията в страната такава, каквато я вижда: “Управляващите пресолиха супата, мимансът в парламента не знае какво става в Отечеството. Един човек управлява всяка молекула в България с неговата еднолична власт. Хората едва оцеляват и не разбират имаме ли държава, или не, а тя потъва като тесла в кладенец”.

Двамата с Парамов се си поставили за цел да отидат на балотаж след първия тур на президентския вот – същото, което по стечение на обстоятелствата днес бе съобщено като цел и за все още необявения кандидат-президент на АБВ. На първото място по презумпция, очевидно, виждат бъдещия кандидат на ГЕРБ. Желаят да видят и променен статутът на Президентството, което досега няма много-много думата по кардиналните държавни въпроси. Разглеждат себе си като различни от “лявата червена олигархия” и от десницата.

На срещата ексдепутатът от 37-то и 38-то Народно събрание Жорж Ганчев прочете и 10-те точки, в които заедно с Парамов са събрали целите и задачите си. Те са следните:

#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн