Близо 3300 лв. са вече даренията, събрани за лечението на 7-годишната Диана Колева

STZAGORA.NET
*
В Областна администрация – Стара Загора, в присъствието на областния управител инж. Георги Ранов, днес беше отворена кутията с дарения за 7-годишната Диана Колева, която страда от очно заболяване – амблиопия на дясното око. Детето дойде в администрацията заедно с баща си.

Момиченцето вече е претърпяло една операция, но зрителният орган има нужда от допълнителна стимулация, която се извършва в Сърбия. Всяка от процедурите струва около 3000 лв. Годишно са необходими по 4 процедури, за да се подобри трайно зрението му.

Кутията за дарения бе поставена във фоайето на Драматичния театър в Стара Загора в края на миналата година по идея на инж. Ранов и зам. областния управител Мариана Кръстева. Досега тя е отваряна два пъти и общата сума на събраните средства беше над 2200 лв. От тях 200 лв. бяха от продадените с благотворителна цел мартенички, които служителки на Областна администрация изработиха саморъчно в навечерието на Баба Марта. Всички средства са предадени с протокол на майката и бащата на Диана.

Днес в кутията, която след няколко дни отново ще бъде сложена в Стария театър, бяха намерени 1093 лв. Те са събрани за по-малко от два месеца от зрители, които са посещавали спектаклите на театъра. Парите отново бяха предадени на бащата на Диди. С тях ще бъде подпомогнато пътуването на детето за Сърбия през юни.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн