Back2school в ГПЧЕ “Ромен Ролан“ и СОУ “Екзарх Антим I” навръх Деня на Европа 9 май

STZAGORA.NET
*
Със съдействието на Европейската комисия в България през 2016 година е в ход инициативата “Отново на училище”.

Целта на тази инициатива е да направи Европейския съюз по-разбираем за своите млади граждани. Служители на европейските институции участват в нея като доброволци – връщат се в завършеното от тях училище или посещават изявило интерес училище, за да представят своята работа и да разкажат какво представлява Европейският съюз.

Още през 2011 г., c цел провеждане на инициативата “Отново на училище” в България, беше създаден младежки екип “Европа”, чиито дейности се координират от Европейската комисия в България. Екипът се състои от студенти-доброволци, чиято задача е да се върнат в училището, което са завършили, и да представят презентации по европейски теми.

Емил Стоименов и Георги Колев са представители на екипа от Стара Загора. В Деня на Европа, 9 май, те ще проведат инициативата Back2school в ГПЧЕ “Ромен Ролан“, където са завършили средното си образование.

Инициативата ще се проведе между 13:30 и 14:10 ч. в новата мултифункционална зала на мястото на стария стол. По-късно в същия ден те ще проведат същата кампания в СОУ “Екзарх Антим I” в Казанлък.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн