Оперна гала на 5 май с млади оперни певци от Япония в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 5 май от 19 часа на сцената на Опера Стара Загора ще видите Оперна гала с едни от най-красивите арии и дуети от опери на Джузепе Верди, Джакомо Пучини, Шарл Гуно, Жорж Бизе, Хектор Берлиоз, Жул Масне, Гаетано Доницети. Диригент на концерта е емоционалният Маестро Шунго Морияма (Япония) – гост, вече познат на старозагорската публика от Коледния концерт на 23 декември миналата година. Публиката ще се наслади на изпълненията на четирима солисти, също от Япония – Аи Якура, Кумико Тоянага, Юкако Хоши и Кенджи Уакай и на Камелия Стойчева – солист на Държавна опера Стара Загора. Концертмайстор на оркестъра на Старозагорската опера е Паулина Захариева. Ще се заредите с прекрасно настроение, а вечерта в салона на Операта ще бъде нежна и лъчезарна.

Малко повече за солистите в този интересен концерт:

Кумико Тойонага (сопран):
Кумико Тойонага е завършила Вокален курс в катедрата по музика в колежа Соай, Осака. Завършва и следдипломен курс в колежа, след което учи в Оперната организация Kansai Nikikai. Учи при Такако Инагаки, Пюг-Рожет, Бруно дал Монте и Косуке Тагучи. Участва в Национални и FM радио програми, Ню Комерс концерти на Хюго Префектур, Никикай Опера – с главни роли н спектакли, в гала концерти, концерти в училища, болници и др. Пяла е с INSO Международен нов симфоничен оркестър в Ливив, Украйна, а през 2012 и 2013 г. е участвала в концерти в Бьосендорферсал Моцартхаус, Виена. През 2015 г. има възможността да пее в Мирбачов Палас, Братислава Словакиа и Братислава Камер Мюзикспилер. Участвала е в камерен концерт с Пьотр Цегелски-концертмайстор на Варшавската Националната филхармония по време на посещението му в Япония. Член е на Шикоку Никикай.

Юкако Хоши (мецосопран) идва от Фукушима, Япония.
Обучава се във вокален курс в музикалния колеж Кунитачи, Токио, след което завършва първата половина докторска степен в университета по Изкуства, Осака. Участвала е в майсторския клас на Проф. Кърт Видмер във вокалната академията в Уоргл, Австрия и в майсторския клас на Проф. Юуи Хейлман в международен майсторски клас за песнопения в Бределар, Германия. Участвала е в множество концерти – на Софийска Филхармония по време на София Мюзик, Симфоничен оркестър Ямагата за Симфония 9 на Бетовен, Националната Филхармония на Украйна, FTV Младежки оркестър за концерт по повод 40 годишнина и Новогодишен концерт във Фукушима, с Оркестъра Фирсич за техният 10ти по ред концерт във Фукушима, като солист в концерт за Симфония 9 Бетовен (за подпомагане на възстановяването след земетресението в Япония). Има множество престижни награди от конкурси и музикални изяви.

Кенджи Уакай (тенор):
Завършва магистърска и докторска степен в Университета по изкуства, Токио. Дебютира като солист още като студент, а след завършване си работи в Австрия. Някои от неговите главни роли в операта са: „Вълшебната флейта“, Nasu no Yoichi, „Виенска кръв“ и др. Имал е рецитали при много голям успех в Тереса Такамацу през 1996 г., Шидо Хол през 2010 г., Митойо Сити Ексчейндж Плаза и Оджи Хол и Гинза Токио през 2014 г. Получава поощрителна награда от Такамацу през 2001 г., през 2006 получава наградата Blue Solaris, а през 2010 г. е награден от Arts & Cultural. Сега той е заменстник-директор на Шикоку Никикай и професор в Университета в Кагава.

Ай Якура (сопран)
Завършва музикален колеж към университета в Осака. Започва кариерата си още в колежа, като пее в различни концерти и за Уакаяма Арт фестивал. Започва да продуцира опери и концерти с млади певци от Кансай.В репертоара и са роли от: „Мадам Бътерфлай“, „Тоска“, „Травиата“ и др.

Заповядайте на 5 май от 19 часа на Оперна гала с млади японски и български солисти в Операта!
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн