Обобщена информация за проведените мероприятия от ОДМВР – Стара Загора по време на Великденските празници

STZAGORA.NET
*
С цел осигуряване на обществения ред и противодействие на престъпността по време на Великденските празници, за времето от 28.04.2016 г. до 02.05.2016 г. беше засилена охранителната и оперативно-издирвателната дейност на служителите на ОДМВР – Стара Загора. Акцент беше поставен на контрола на движението по пътищата и увеличаване на полицейското присъствие на уязвими места, в районите на туристическите обекти и на големите търговски обекти.

От районните управления на МВР в региона бяха проведени 32 полицейски операции и е осъществена охрана на 21 масови мероприятия. При осъществяване на патрулно-постова дейност и пътен контрол са извършени проверки на 2385 лица и на 1406 МПС. Установени са 421 нарушения на Закона за движението по пътищата и Кодекса за застраховането, за които са съставени актове. Съставени са и 229 акта за констатирани нарушения на Закона за българските лични документи, наредбите на общините и др.

През периода на територията на областта са настъпили 16 ПТП с нанесени материални щети. При 3 от тях са пострадали лица. Няма загинали при ПТП.

За различни престъпления са образувани 46 досъдебни производства и са задържани 29 лица. Установени са извършителите на 21 престъпления.

Обстановката на територията на областта по време на Великденските празници може да се оцени като относително спокойна, с малък брой регистрирани престъпления и ПТП с пострадали лица. Изключение прави случай от 2 май в Раднево, при който при нанесен побой след възникнал конфликт между две групи лица пострадаха трима младежи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

ОДМВР – Стара Загора ще продължи засилената охранителна дейност и строгия пътен контрол и по време на предстоящите Гергьовденските празници.

(Пресцентър на ОДМВР – Стара Загора)

#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн