Казанлъчанин карал с фалшива книжка, издадена в Гърция

STZAGORA.NET
*
На 28.04.2016 г. около 18.00 ч. в Казанлък, на бул.”Княз Ал. Батенберг” до №31, полицейские екип на РУ – Казанлък е спрял за проверка движещ се в посока запад л.а. “Фолксваген Голф”, управляван от М.К., на 38 г., от Казанлък. Същият е представил на контролния орган за проверка свидетелство за управление на МПС, издадено в Република Гърция, което е с нарушено покритие и разлепено фолио. След проведена беседа водачът е заявил, че свидетелството е неистинско и го е закупил за сумата от 600 евро от неизвестно лице в Гърция.

В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 316 от НК. М.К. е разпитан и освободен. Работата по случая продължава.

За времето от 04.04.2016 г. до 28.04.2016 г. на територията на общ. Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за превенция и ограничаване на противообществените прояви и престъпленията в малките населени места – кражби на частно имущество, кражби на селскостопанска продукция, кражби на животни, незаконен превоз и търговия с животни и сурови храни, незаконна сеч и превоз на дървесина и за осигуряване на обществения ред в периода преди и по време на Великденските празници. В хода на операцията са проверени 85 МПС и 162 лица. Констатирани са 102 нарушения, от които 14 по Закона за движение по пътищата. Съставени са 86 акта – 80 по Закона за българските лични документи, 3 за нарушения на наредбите на общините и 3 по ЗДвП. Наложени са и 5 глоби с фиш на водачи на МПС. Разкрито е едно престъпление по чл. 235, ал.1 от НК, за което е образувано бързо полицейско производство. Съставени са 3 предупредителни протокола по Закона за МВР.

По време на Великденските празници дейността на полицията по опазване на обществения ред и за контрол на движението по пътищата на територита на Област Стара Загора ще бъде засилена. От МВР призовават водачите на МПС да спазват правилата за движение и ограниченията на скоростта и за внимателно и толерантно отношение към останалите участници в движението.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн