Близо 50 души се включиха в инициативата “Дигиталните професии на 21-ви век”

STZAGORA.NET
*
Огромен интерес сред аудиторията в Стара Загора предизвика представянето на дигиталните професии на 21-ви век. Инициативата имаше за цел да образова и мотивира младежите да търсят възможности за професионална реализация без да напускат България. Тази алтернатива им беше представена чрез запознаване с работата на така наречения „фрийлансър“, който може да упражнява професията си в сферите на програмирането, графичния и уеб дизайн, дигиталния маркетинг и менажирането на екип от дистанция. Лектори от различни краища на България се събраха в Стара Загора, за да предадат на присъстващите ценен дългогодишен опит.

Най-многобройни в аудиторията бяха учениците между 15 и 18 години, които искаха да научат повече за възможностите за работа от дистанция. По-голям част от тях споделиха, че не биха имали причини да напуснат България, ако намерят успешна реализация в някоя от представените области. Младежите изявиха желание да посещават и други събития, които представят възможностите за развитие в страната ни.

Най-голям интерес имаше към темите свързани с програмиране и графичен и уеб дизайн. В момента IT секторът се характеризира с голям недостиг на кадри, не само в национален, но и в световен мащаб. Младежите споделиха, че именно възможността за добра кариерна реализация в един динамичен сектор ги е привлякла към тази тема. Възможността да разгърнат потенциала си чрез креативно и творческо мислене, беше представена чрез лекцията за графичен и уеб дизайн.

Лекторите, от своя страна споделиха, че са останали впечатлени от интереса на младежите и че всеки един от присъстващите има реален шанс за успешна реализация в презентираните области. Ключът към професионалния успех те описват като усилен труд, отдаденост на работата, коректност и честност към клиентите.

Събитието се реализира с финансовата помощ на Обществен дарителски фонд – Стара Загора и Фондация “Работилница за граждански инициативи” по Програма “Младежка банка”, с подкрепата на фондация “Чарлз Стюърт Мот”.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн