Старозагорец източил тонове дизелово гориво от продуктопровода край Стара Загора през монтирана тръба

STZAGORA.NET
*
На 22 април около 14,00ч. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение за спад на налягането на магистрален продуктопровод, намиращ се в землището на с.Маджерито. При извършен обход полицейският екип установил монтиран спирателен кран и свързана към него пластмасова тръба с дължина около 300 м, краят на която е намерен в дворно място, дадено под наем на 30-годишния Х.И. от Стара Загора.

В дворното място са установени фургон, два 200-литрови метални варела, единият от които с дизелово гориво, и два товарни автомобила, собственост на 23-годишната С.И. от Стара Загора. При извършени процесуално-следствени действия (претърсване и изземване) в двата товарни автомобила са намерени по 4 пластмасови бидони с метална обшивка, всеки с вместимост по 1000 л, като три от тях са били пълни с дизелово гориво. Образувано е досъдебно производство.

Х.И. е задържан за срок до 24 във Второ РУ – Стара Загора. Работата по установяване на извършителите на престъплението продължава.

(Снимката е илюстративна)
#

vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн