Задържаха под стража рецидивист с 23 присъди от Стара Загора

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора на 22 април 2016 г. съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Андрей К., на 24 г. от Стара Загора, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196 ал.1 т.1 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Андрей К. досъдебно производство е установено, че същият на 17 март 2016 г. в Стара Загора, с цел да набави за себе си финансови средства, влязъл в офиса на пострадалия и е отнел кожена чанта с намиращите се в нея лични документи, мобилен телефон, портфейл и пари, всичко на обща стойност около 600 лева,

За последните 10 години Андрей К. е осъждан 23 пъти за извършени престъпления от общ характер, предимно кражби, като на 4 декември 2015 г. е бил освободен от затвора, след изтърпяване на предходно осъждане.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора се установява съпричастността на Андрей К. към извършването на подобни кражби на територията на Стара Загора. До момента срещу обвиняемия са налице три висящи досъдебни производства.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Андрей К. е извършил престъплението, за което e привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Андрей К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн