„Берое“ 2002 ще представя България на международен турнир в Милано

STZAGORA.NET
*
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави и пожела успех на футболистите от „Берое“ 2002, които ще представят България на Международния турнир „Футбол за приятелство“, в който участват отбори от 32 страни. Днес със специална церемония на площада пред Община Стара Загора бе представен официално тимът, който ще се състезава в Милано.

„Бъдете всеотдайни в тренировъчния процес, докато не почувствате умората от тренировките – няма как иначе да стигнете до победата в решителните мачове, защото тя винаги идва при тези, които влагат воля, дух и сърце! Спортът е едно голямо приятелство, възползвайте се от възможността да създадете такова с всички участници. Тези приятелства остават за цял живот!“, пожела на беройци ресорният зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова.

Момчетата от „Берое“ с треньор Атанас Рибарски ще мерят сили с детски отбори на „Атлетико“ (Мадрид), „Уест Хeм“, „Рапид“ (Виена), „Динамо“ (Загреб), „Шалке 04“, „Цървена звезда“ и други.

Младите футболни таланти ще имат възможността да наблюдават пряко финала на Шампионска лига, както и да се срещнат с глобалния посланик на проекта Франц Бекенбауер.

Поздрав към малките футболисти по време на представянето им пред Община Стара Загора отправи и Иван Гаджев, треньор на ДЮШ „Берое“. В спортния празник се включиха и мажоретните състави при VI ОУ „Св. Никола“ и при Центъра за наука, култура и изкуство, вокална група „Розов свят“, вокална група „Звездопад“ и фолклорна група от ГПЧЕ „Ромен Ролан“. На площада имаше демонстрации на футбол на малки вратички, песни, танци и подаръци за всяко дете.

Ежегодният международен детски форум „Футбол за приятелство“ събира играчи на възраст 12-14 години от водещи футболни клубове. Проектът „Футбол за приятелство“ има специална награда: Купата на деветте ценности – уникален приз, който се присъжда ежегодно на професионален футболен клуб за реализиране на социални инициативи, основани на ценностите на програмата. Победителят се определя от младите посланици на „Футбол за приятелство“ чрез гласуване във всички страни, участващи в проекта.

Международният детски социален проект „Футбол за приятелство“ се изпълнява от Газпром като част от програмата „Газпром за децата“ – официален партньор на УЕФА Шампионска лига. Програмата има за цел развитие на младежкия футбол и насърчаване на толерантността и приятелството между децата от различни страни.

#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн