Училище „Стефан Караджа“ в Стара Загора празнува 35-та си годишнина

STZAGORA.NET
*
Навършват се 35 години от откриването на първото училище в кв. „Лозенец“ в Стара Загора. По този повод днес в XII-то ОУ „Ст. Караджа“ се състоя малък празник на учениците и педагогическия колектив с директор Стефан Желев. Той припомни, че училището, основано през 1980 г. е носило в началото името на Георги Гърбачев, а първият му директор е бил Иван Митрушев, който също присъства на празника.

Ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова поздрави присъстващите и подчерта, че общинската администрация прави всичко, за да подпомогне образованието на децата от квартала и призова родителите също да насърчават стремежа към знания на подрастващите. Секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов прочете поздравителен адрес от кмета Живко Тодоров.

В XII-то ОУ „Ст. Караджа“ се обучават 630 ученици. Тази година Вокална група “Горски цветя” с ръководител Мария Неделчева спечели III награда от националния детски фолклорен конкурс “Орфеево изворче”. Отборът по футбол на училището достигна до полуфинал на общинско състезание под ръководството на Калин Николов и Чанко Чанев.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн