В понеделник подписват договора за дарението на Мария Жекова

STZAGORA.NET
*
На 25.04.2016 г. от 12.00 ч. в общинската зала „П.Р.Славейков“ кметът Живко Тодоров и г-жа Мария Жекова ще подпишат официално договора, с който тя дарява на Община Стара Загора имот в центъра на града. Данъчната оценка на имота е за над 1 млн. лв. Дарението бе прието от общинските съветници с пълно мнозинство от 45 гласа на заседание на Общинския съвет.

Мария Жекова е сестра на покойния проф. Петър Жеков, автор на химна на Стара Загора, виден общественик, композитор, писател и учен генетик, носител на званието „Почетен гражданин на Стара Загора” и потомък на революционерите братя Жекови.

Имотът е масивна сграда, която по волята на дарителката ще бъде превърната в културен център за талантливите деца на града. Той трябва да съдържа зала за концертни изпълнения (камерна зала), както и да бъде дом на детски хор, който да изпълнява църковни песнопения, е желанието на Мария Жекова. Името на творческата институция ще носи името на проф. Петър Жеков.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн