Паднали клони и скъсани жици причини силният вятър в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На горещия телефон в Община Стара Загора до 19.00 ч. са получени общо 26 сигнала, свързани с последици от силния вятър. Те са предимно за счупени клони, паднали дървета и скъсани проводници за улично осветление. Нанесени са материални щети, няма пострадали хора. Аварийни екипи от отговорните служби работят за отстраняване на последиците.

Първият сигнал е постъпил в 14,43 ч. за паднало дърво върху кола на ул. “Димитър Наумов” № 130, което е затруднило движението на автомобилите. В 18.23 часа дървото е премахнато от служители на звено “Озеленяване и комунални дейности” в общината.

Три минути по-късно постъпва и сигнал за паднало дърво върху оградата на детската градина в кв. АПК, който е прекъснал кабел на СОТ.

В 15.00 ч. е постъпил сигнал за кв. “Самара 2″, ул. “Самарско знаме” № 62, където дърво е паднало върху автомобил и ел. проводници. В 18:23 часа екип на звено ОКД е преместил дървото. Дърво е паднало и върху автомобил на бул. ” Цар Симеон Велики”, срещу книжарница “Перо”. Екип на ПБЗН е премахнал дървото.

Сигнали е постъпил и от южната страна на сградата на съда, където на пешеходната алея е паднало дърво, както и на ул. “Самарско знаме” № 30 и кв. “Три чучура юг” , бл. 41, под Руския пазар.

Общински служители са премахнали откачена покривна ламарина на ул. “Боруйград” 70, от южната страна на Областното пътно управление.

Постъпили са още няколко сигнала за изкривени улични лампи, скъсани жици на ул. осветление, вследствие на паднали клони.

Паднал клон на пътното платно между селата Еленино и Калояновец е затруднил движението по пътя между тях.

В 16,26 ч. е получен сигнал за паднало дърво и електрически проводник на пътното платно в кв. “Самара 2”. По сигнала работят ПБЗН и ОД МВР Стара Загора.

По-късно е получен и сигнал за избито тяло на светофарната уредба на кръстовището на бул.”Св.п. Евтимий” и ул. “Св. Княз Борис”. Аварийна група на “Тролейбусни превози” с ремонтната платформа в 17,36 ч. е тръгнала за адреса, тъй като силният вятър не е позволил вдигането на вишката на обслужващата фирма.

В кв. “Казански” паднали от силния вятър клони са скъсали жици на електрическото осветление.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн