Стара Загора с награда от национален туристически конкурс

STZAGORA.NET
*
Община Стара Загора получи приз от Националния конкурс „Чети и пътувай“ в категорията „Най-оригинални плакати в областта на културния туризъм“, по време на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“, който се проведе във Велико Търново от 14 до 17 април. Първото място спечели постерът на старозагорския фотограф-художник Цветан Четъшки за изложбата „Медицина и козметика в античната епоха“. Стара Загора участва в четвъртото издание на конкурса с още два постера – „За свободата… Да развеем българското знаме!“ и „Старозагорското въстание 1875 г. – прелюдия към свободата“.

Възможностите за културен туризъм в община Стара Загора бяха представени от Туристическия информационен център на 13-тото издание на форума, с участието на над 70 изложители от страната и чужбина. С номинация за награда на единствения у нас филмов фестивал с туристическа тематика „На източния бряг на Европа“, участва и документалният филм „Стара Загора – свидетел на историята“.

По време на форума бяха обсъдени възможностите за развитие на туризма и опазване на културното наследство със средства от оперативните програми в периода 2014-2020, в дискусия с експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на земеделието и храните и Министерството на икономиката. В дискусията „Опазване на културното наследство – мисия възможна“ бе представен и опитът на италианския град Матера, избран в партньорство с Пловдив за Европейска столица на културата 2019, във възстановяване на старинни сгради и обновяване на градските пространства.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн